Japanilainen moottorivalmistaja Yamaha on tuonut markkinoille maailman tehokkaimman sarjavalmisteisen perämoottorin. Modernisti muotoillun kopan alta hyrräävästä 5330cc V8 moottorista on otettu tehoa 350hp. Moottori on 4tahti ja se on varustettu elektronisella ruiskutuksella, sekä elektronisella kaasunhallinnalla.

Monilla saattaa herätä kysymys, että onko tuossa enää mitään järkeä, mutta itse asiassa ulkolaitamoottori on monessa suhteessa parempi vaihtoehto kuin sisäperämoottori. Sisäperämoottori vie veneen sisältä erittäin suuren tilan, joka voidaan käyttää tehokkaasti, kun veneessä on ulkolaitamoottori. Lisäksi sisäperämoottorissa on runsaasti niveliä, rattaita ja akseleita, jotta voima saadaan välitettyä potkurille. Perämoottorissa niitä on vain yksi, joten tehohäviö on pienempi.

Yamaha V8 350hp