Lauantaina pyörähtää jälleen käyntiin venemessut. Messuilla on esillä ensi kesän kuumat uutuudet ja vanhat suosikit. Venevalikoima on valtava ja esillä on useita kymmeniä merkkejä ja satoja malleja. Näytteilleasettajia on tänäkin vuonna reilusti yli 300! Veneiden lisäksi tarjolla on paljon venevarusteita, erikoisajoneuvoja, kalastustarvikkeita, sekä kaikkea muuta veden ja taivaan välillä. Lisätietoa näytteilleasettajista, aukioloajoista, yms. saa osoitteesta http://www.venemessut.fi.

Suurten jahtien uusin villitys on veneiden kyljissä olevat reilun kokoiset maisemaikkuna. Eivät ne vedä aivan vertoja ohjaamoiden valtaville ruuduille, mutta ovat kooltaan huomattavia verrattuna tavallisiin venttiili-ikkunoihin.

Maisemaikkuna

Vauhdin hurmaa voi hakea Seikkailulaakson n. 35jalkaisesta Rib-veneestä, joka on varustettu neljällä 300hp Mercury Verado perämoottorilla.

Elämysvene

Kyseinen Verado 300 on Mercuryn tämän kauden uutuusmalli. Se on tekniikaltaan sama, kuin Verado 275, eli se on 2600cc kompressoriahdettu nelitahtimoottori. Kompressoriahdin mahdollistaa pienen kuutiotilavuuden, ja paremman kiihtyvyyden verrattuna perinteiseen vapaastihengittävään nelitahtimoottoriin. Veradon polttoaineen kulutus on myös luokkansa pienin matkanopeuksilla, mutta täydelläteholla ajettaessa kulutus kasvaa huomattavasti enemmän, kuin muissa kokoluokan moottoreissa. Moottorista löytyy lisäksi elektroninen kaasun ja veihteiden hallinta, sekä sähköhydraulinen ohjaustehostin.

Messuilta löytyy myös muita uutuuksia ja erikoisuuksia.

Erikoisuuksia:

Pienlentokone

Sukellusvene

Lisää löytyy Helsingin Messukeskuksesta 9-17.2.