Mercury vastaa Yamahan asettamaan haasteeseen maailman tehokkaimmasta sarjavalmisteisesta perämoottorista tuomalla markkinoille oman 350hp moottorin, Mercury Verado 350 SCi:n. Moottori on kompressoriahdettu ”rivi kutonen”. Kompressorin avulla on parannettu moottorin kiihtyvyyttä, hyötysuhdetta, polttoainetaloutta, sekä saatu vähennettyä painoa. Verrattuna Yamahan 350hp moottoriin on Verado n.70kg kevyempi, painoeron mahdollistaa Veradon huomattavasti pienempi kuutiotilavuus. Se on alle puolet Yamahan kuutiotilavuudesta, 2598cc, vrt. Yamaha 5330cc.

Verado 350 SCi ei tekniikaltaan juuri eroa sisarmallistaan Verado 300:sta. Molemmissa moottoreissa on sama 2598cc 6-syl 24V peruslohko. Mercury racingin insinöörien käsissä kone on saanut kuitenkin uuden sylinterikannen, venttiilit ja männät. 50hp tehoero on saatu aikaan myös nostamalla korkeinta kierroslukua tuhannella ja korottamalla ahtopainetta 30%. Ahtopaineen ja kierrosluvun kasvun takia kaikki uusitut osat ovat myös kestävempiä, kuin Verado 300:ssa.

Moottorin osat:

Kuva aukeaa suurempana klikkaamalla