Keväisin ilmojen lämmetessä ja auringon paistaessa kirkkaasti taivaalta, alkaa moni harkita veneen hankintaa. Oma vene tuntuu mukavalta ajatukselta ja sitä se on. Monesti oma tietämättömyys saattaa epäilyttää. Pärjäisikö sitä oman veneen kanssa? Mitä minun tulisi tietää veneilystä? Millaisen veneen hankkisin? Oman tietotaidon epäily on täysin tervettä, sillä suurimmat virheet tehdään oman taidon yliarvioinnissa. Vaikka veneily saattaa vaikuttaa erittäin yksinkertaiselta, jota se useasti onkin, on siinä omanlaisiaan haasteita.

Lain mukaan kuka tahansa yli 15 vuotias saa ajaa millä tahansa rekisteröidyllä huviveneellä, jonka pituus ei ylitä 21m. Harvoin muistetaan kuitenkaan mainita, että veneen kuljettajan pitää olla kykenevä hallitsemaan kyseistä venettä. Kipparin pitää siis kyetä hallitsemaan veneensä, sekä tuntea veneilyn säännöt.

Mistä siis voi hankkia kyseiset taidot? Kursseilta? Veneilyliiton järjestämillä kursseilla huviveneilijä saa todella hyvän tietotaidon veneilyn säännöistä, yleensäkin veneilystä ja veneen käsittelyn teoriasta. Niillä tiedoilla pärjää jo todella hyvin. Moni ei kuitenkaan jaksa osallistua moisille kursseille. Siinä tapauksessa kattavan tietopaketin voi tilata veneilyliiton tuote sivuilta www.svelshop.fi. Lisätietoa kursseista saa veneilyliiton sivuilta osoitteesta: www.veneilyliitto.fi

Teoria on hyvä osata, muuta tekemällä oppii. Hyviä veneilyjä toivottaa Tuomo Kanerva.

järvi

Älä jätä aivoja narikkaan. www.viisaastivesilla.fi