Perinteiset venemessut järjestetään tänä vuonna jo 40. kerran. Messuja kuitenkin varjostaa talouden taantuma, joka saattaa vaikuttaa messujen kävijämäärään. Viime vuoteen asti on kävijämäärä ollut usean vuoden ajan tasaisessa nousussa, mutta nähtäväksi jää kääntyykö määrä mahdolliseen laskuun.
Itse tapahtumaan taantuma ei juurikaan tule vaikuttamaan. Näytteilleasettajien määrä on pysynyt samalla tasolla kuin viime vuonna ja messutarjonta on varmasti vähintäänkin yhtä värikästä. Monet yritykset saattavat jopa panostaa messuihin jopa poikkeuksellisen näyttävästi, jotta myynti saadaan pysymään edellisten vuosien tasolla.

Messuilla esillä oleviin yli 600 veneen joukkoon mahtuu laaja valikoima mielenkiintoisia uutuuksia, uudistuneita classikkoja ja paljon vanhoja tuttuja. Mielenkiintoisimpia uutuuksia ovat Marinon uusi APB; AMT:n 160R, 170BRs & 200C; Silver Fox SC & Eagle 650, Yamarin 61 CC, sekä Terhi 475 Twin C.

Uutuuksista mielenkiintoisimpia ovat suomalaisten kesto matkavene suosikki Marinon All Purpose Boat eli APB ja perustamisestaan asti suomalaisten suuren suosion saavuttaneen AMT:n 160R, 170BRs, sekä 200C.

Tänä vuonna on mahdollisesti saatavilla hyviä tarjouksia venepaketeista ja oheislaitteista. Hinnat tuskin ovat ainakaan nousseet viime vuodesta. Varjopuolena vaihtoveneiden hyvitykset tulevat mahdollisesti olemaan heikompia kuin aikaisempina vuosina. Tässä tilanteessa suurin etu on ostajalla joka on jo aiemmin myynyt edellisen veneensä ja on ostamassa uutta. Tilanne on myös otollinen veneilyä aloittelevalle ensi ostajalle.

Messuihin kuuluu toki paljon muutakin kuin hienoja veneitä ja venetarvikkeita. Messuilla riittää erilaisia näytöksiä, musiikkiesityksiä ja infotilaisuuksia. Tarkempaa tietoa ohjelmasta saa Finnexpon sivuilta.

Nähdään venemessuilla!