Marino juhlisti 50-vuotista taivaltaan julkaisemalla venemessuilla uuden APB veneensä (All Purpose Boat). APB pohjautuu Marinon jo pitkään tuotannossa olleeseen Cobran 8,2metriä pitkään ja 2,9m leveään runkoon. Vaikka runko on vanhaa perua on APB aivan uudenlainen vene. Se asettaa laatuveneiden teknisille ratkaisuille ja suunnittelulle uudet rajat, eikä niitä vedetä kovinkaan alas.

Marino on lähtenyt veneen suunnittelussa liikkeelle monikäyttöisyydestä ja muuntautumiskyvystä. Näissä asioissa on onnistuttu erinomaisesti. APB sopii erittäin hyvin vesiurheiluun, yhteysveneeksi, päivä kruisailuun, ja jopa kalastukseen. Varsinaiseksi matkaveneeksi APB ei ole suunniteltu. Veneestä ei löydy erilillistä WC:tä vaan se on sijoitettu keulan V-vuoteen alle, kuten monissa DayCruisereissa. Lisäksi makeavesijärjestelmä, liesi ja tiskiallas ovat lisävarusteita.

Marinon APB:ssä yhdistyvät WalkAround veneen vaivaton kulku veneen kannella, avoveneen kansitilat ja matkaveneen makuutilat. Muuntautuminen lämpimästä joka kelin retkiveneestä ilmavaksi avo-/HT-veneeksi käy kirjaimellisesti napin painulluksella. Lasisen katto aukeaa sähköiseti ja samalla tavoin myös koko takaseinä katoaa takakannen alle, eli nappia painamalla.

08022009_wmv-v9

APB:n takakansi on lyhyesti sanottuna valtava. Siinä mahtuisi hyvin istumaan 4 henkinen perhe klaffituolien ja pöydän ääressä. Veneeseen on suunnitteilla sisätilan pöytä, joka olisi myös mahdollista siirtää takatilaan. Klaffituolit mahtuvat ajon ajaksi ajohytin sohvien alla olevaan tilaan joka toimii säilytystilana (makuupatjat ovat lisävaruste). Takakannen perälaidan saa lisäksi kaadettua kannen jatkeeksi. Tällöin avotilasta tulee entistäkin suurempi ja sille on erittäin helppo lastata tavaraa esimerkiksi laiturilta. Taso helpottaa myös vesiurheiluvälineiden nostamista kannelle ja niiden laskemista veteen.

Makuutilat on jaettu kolmeen osaan. Veneen keulasta löytyy 2hengen tilava parisänky. Lisäksi ohjaushytin sohvien alta löytyy 2 identtistä pistopunkaa veneen molemmilta puolilta. Pistopunkkia voidaan käyttää myös säilytystiloina.

APB:n ohjauskabiini on järjestelyltään yksinkertainen ja toimiva. Sieltä löytyy vain välttämättömimmät eli hieman säilytystilaa pienille tavaroille ja istuinpaikat 8 hengelle. Tila on hieman muunneltavissa, sillä kuljettajan ja kartanlukijan yhteisistuimen selkänoja kääntyy tarvittaessa ympäri eli istuimet toimivat sekä eteen että taaksepäin. Lisäksi koko istuin liikkuu lattian kiskoja pitkin eteen ja takksepäin yhteensä n. 50cm.

APB:N Laatu on korkealla tasolla muiden Marino veneiden tapaan. Puuta on myös käytetty runsaasti, kuten muissakin Marinoissa. Puu osien viimeistely on tehty huolella ja puumateriaaleihin on kiinnitetty erityistä huolta. APB:n kansien ”teakit” ovat lämpökäsiteltyä kotimaista puuta. Vene vaikuttaa ulkopuolelta erittäin laadukkaalta ja huolella tehdyltä kaikkine yksityiskohtineen. Arvokkuus ja ylemmyyden tunne eivät kuitenkaan näy ja tunnu sisätiloissa samalla tavalla kuin ulkopuolella. Amerikkalaistyylinen glamour loistaa poissaolollaan, eikä vene tunnu ja näytä 150 000€ luksusjahdilta. APB:ssä voidaankin puhua siististä ja yksinkertaisesta skandinavisesta muotoilusta.

Kokonaisuutena Marino APB vaikuttaa hyvin onnistuneelta ja toimivalta paketilta. Marinon tyylin mukaan puuta käytetään runsaasti, mutta tämän hintaluokan veneessä jää odottamaan hieman yleellisempää kuvaa eteenkin sisätiloissa. Varsinkin WC:n sijoittaminen makuuhyttiin punkan alle tuntuu hieman karulta tämän koko ja hinta luokan veneessä. Erillinen WC-koppi tuskin olisi ollut suuren suuri ongelma veneen suunnittelussa, mutta sen vaikutus käyttömukavuuteen olisi ollut äärettömän suuri. Makeavesi järjestelmä ja liesi olisivat myös toivottavia vakiovarusteita, sillä ne löytyvät usein jo huomattavasti pienemmistä ja halvemmista veneistä.

Paketin hinta on n.150 000€ ja se on melko paljon kun vertaa esimerkiksi sisarmalliin Cobraan jonka hinta on n.120 000€.

Moottorisuositus: 225-300 hv

Nopeus: 28-40 solmua