Venetraileri kasvattaa merkittävästi veneen käyttöaluetta ja helpottaa huomattavasti mm. talvitelakointia. Liikenteessä näkee liian usein hyvin epämääräisiä veneiden kiinnityksä, jotka ovat suuria vaaratekijöitä liikenteessä. Hyvä ja tukeva kiinnitys on turvallisuuden lisäksi hyväksi itse veneelle.

Veneen asettelu trailerille on yksi osa hyvää kiinnittämistä. Veneen kölin tulee olla mahdollisimman keskellä kölirullia. Painon tulee myös kohdistua kokonaan kölirullien varaan. Trailerin sivutukien tarkoituksena on vain pitää vene suorassa. Trailerin tulee olla myös tasapainossa niin, että keulapyörälle kohdistuu n.30kg paino. Mikäli traileri on liian etupainoinen joutuu auton jousitus ja iskunvaimennus koville. Liian takapainoinen traileri saattaa taas keventää auton perää ja aiheuttaa ohjaus vaikeuksia.

ÄLÄ LUOTA VINSSIIN!! Kunnolliseen veneen kiinnitykseen tarvitaan vähintään 2 kiinnitysliinaa. Mikäli trailerissa on ”automaattisesti” säätyvät sivutuet, tarvitaan vähintään 3 kiinnitysliinaa.

Perän kiinntyksessä käytetään vähintään yhtä liinaa, joka pyritään kiinnittämään hieman takaviistoon. Takaliina estää veneen liikkeen pystysuunnassa traileriin nähden ja vinoon asettaminen estää veneen valumisen taaksepäin. HUOM! veneen pitää pysyä kyydissä vaikka vinssi irrotettaisiin. Takana on yleensä hyvä pitää kuitenkin kahta liinaa.

Takanurkan liina. Perän voi kiinnittää myös yhdellä liinalla koko veneen yli.

Keulan kiinnitykseen riittää yksi liina, joka vedetään veneen trailerikoukun läpi ja kiinnitetään mahdollisimman taakse. Liinan tarkoituksena on estää veneen liike eteenpäin. Vinssi liinaa voidaan käyttää veneen keulan kiristämiseen pystysuunnassa. Myös pystykiristämisessä voidaan käytää liinaa, joka on myös varsin suotavaa eteenkin raskaammissa veneissä.

Vinssin liina kelpaa korkeintaan estämään keulan pomppimista. Tähänkin sopisi paremmin kuormaliina.

Kun vene on kiinnitetty tarkisetetaan ajovalojen toiminta, ja turvallinen matka voidaan aloittaa.

Laskettaessa ja nostettaessa venettä veteen/vedestä täytyy ehdottomasti muistaa irroittaa trailerin valopistoke autosta!!! Laskun ja noston aikana on myös hyvä varmistaa veneen keulan kiinnitys narulla tai kuormaliinalla vinssin hajoamisen varalta. Eteenkin noston aikana vinssin hajoaminen huonolla hetkellä tietään veneen putoamista kovalle asvaltille ja kalliita vahinkoja.