Japanilasiten valaanpyytäjien upottama Sea Shepherdin vene on vuonna 2008 maailmanympäripurjehduksen nopeusennätyksen rikkonut Earthrace. Vene oli valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista ja sitä vauhditti kaksi Cumminsin turbodieseliä, jotka kävivät maailmanympäripurjehduksen aikana 100% biodieselillä. 1024hp tarjoavat Cumminsit puskevat venettä parhaimmillaan lähes 50 solmun (90km/h) vauhdilla.

Veneen lahjoituksen taustalla on Earthracen Uusi-Seelantilainen kippari Pete Bethune. Pete halusi tehdä jotain ”takapihallaan” tapahtuvan valaanpyynnin estämiseksi. Alusta vahvistettiin tätä tarkoitusta varten 500kg:lla kevlaria, jotta se olisi jäissäkulkukykyinen. Alunperin Earthrace oli suunniteltu mahdollisimman taloudelliseksi, ja sen pisin toimintasäde oli 24 000km.

On todella sääli että näin upea luomus tuhotaan näin törkeällä tavalla.

Lisää maailmanympäripurjehduksesta sekä veneestä löytyy aiemmasta artikkelista ja Earthracen:n sivuilta

Lisää Sea Shepherdistä