Vene 2010 messut avaavat veneilyn uuden vuosikymmenen edelleen jatkuvassa heikossa taloustilanteessa. Tunnelin päässä kajastaa kuitenkin valoa ja usko tulevaan on kova. Luottamuksesta vahvistuviin markkinoihin kertoo uutuusmallien sijoittuminen keskiluokkaan/ylempään keskiluokkaan, eikä malliston pienimpään päähän.

Finnmaster 55 SC tulee Finnmasterin avovenemalliston puoliväliin laajentamaan sivupulpettisten mallien tarjontaa. Veneessä on kiinnitetty erityistä huomiota helppoon liikkumiseen. Useiden askelmien ansiosta rantautuminen on helppoa, eikä veneeseen kuljettaessa tarvitse astua istuintyynyjen päälle.

Uusi Silver Shark DC päivittää Sharkin kaksipulpettisen version uudelle vuosikymmenelle. Uusi malli vastaa veneilijöiden tiukentuviin vaatimuksiin veneen käytännöllisyydestä ja mukavuudesta. Tuulilasi on nyt koko veneen levyinen ja se ylettyy pitkälle molemmille sivuille antaen suojaa myös takana matkustaville. Kipparin pulpetissa on selkeä paikka GPS-paikantimelle ja navigaattorilla on hyvä karttapöytä.

Yamarin 63 BR on vene paljon vaativalle avoveneilijälle. Suuri runko ei säikähdä kovaakaan keliä ja pitkälle taakse asti ylettyvät sivulasit antavat hyvän suojan roiskeita ja viimaa vastaan. 63 BR luo odotetun jatkumon Yamarinin voimakkaasti laajenevaan yli 6metristen veneiden mallistoon.

Yamarin 600 BigRide, legendan paluu. Yamarin laajentaa ja piristää mallistoaanottamalla uudelleen tuotantoon legendaarisen 600 BR:n. Yamarin 600 perustuu Hariscoop merkkiseen offshore kilpaveneeseen, josta Yamarin alkoi valmistaa 80-luvun lopulla HT ja DC mallisia siviiliveneitä. Uuteen 600BigRideen suositellaan Yamaha F150 moottoria, jolle luvataan alle 0,8l/mpk kulutus. 80- ja 90-luvuilla 600BR:ää myytiin 225 V6 Yamahalla.

Terhi Moomin on piristävä uutuus pienten veneiden markkinoilla. Mallilla Terhi juhlistaa Muumien 65-vuotista taivalta. Hauska vene lapsiperheen mökkirantaan.

Buster Magnum Pro avaa Busterin Pro Series malliston. Mallisto on suunniteltu vaativaan ammattikäyttöön, jossa kestävyys ja luotettavuus ovat vaatimustason kärkipäässä. Magnum Pro on täysin alumiininen keskipulpettivene, joka nimensä mukaisesti perustuu hyväksi todettuun Magnumin runkoon. Huippunopeutta Buster kerää jopa 50 solmua. Magnum Pron lisäksi messuilla esitellään Bsuter XXL:n ”facelift”.

Suvi 5050 SR, 4650 SR, 4250 SR ja 4180 SR. Uudet Suvi-veneet modernisoituvat ja tuovat uutta virtaviivaisempaa ilmettä Suvi mallistoon. Veneissä on kuitenkin säilytetty yksinkertaisuus ja helppous.

Aquador 22 C tuo kaivattua kilpailua suosittuun perämoottoristen matkaveneiden luokkaan, jota monia vuosia dominoi Mv-Marin 6600. Yamarin 68 Cabin toi pari vuotta sitten hieman haastetta, mutta jäi käytännöllisyydellään selväksi kakkoseksi. Aquador 22 C on ominaisuuksiltaan hyvin samankaltainen kuin Mv-Marin. Aquador 22 C tarjoaa kuitenkin laajemman moottorivalikoiman varsinkin vauhdikkaammille vesilläliikkujille.

Aquadorin laadullinen status antaa aihetta odottaa uutuudelta korkealuokkaista viimeistelyä ja materiaalivalintoja. Veneessä on ainesta uudeksi menestysmalliksi, jonka ratkaisee lopulta hinnoittelu.

Kaikki nämä ja paljon muuta löydät venemessuilta 13.-21.2.2010 Helsingin messukeskuksesta.