Internetin ihmeelliseen maailmaan saa helposti tuhlatua tunteja. Joskus haaviin jää myös mielenkiintoisia erikoisuuksia veneilyn parista. Tällä kertaa haaviin jäi mm. amfibi 4×4, liitovarjolla liikkuva jahti, ”vesienduro” ja kantosiipipurjevene.

Yhdysvaltalainen Gibbs Technologies on erikoistunut erilaisiin siiviili- ja armeijakäyttöön tarkoitettuihin amfibeihin. Mallistoon kuuluu kaksipaikkainen GuadSki mönkijäjetti, kolmipaikkainen avoautovene sekä viisipaikkainen 4×4 vene.

Armeija käyttöön suunniteltu, mutta siviiliversionakin saatava, Humdinga 4×4 on varustettu 350hp moottorilla sekä jatkuvalla nelivedolla. Veneen/auton huippunopeus maalla on 100mph ja vesillä 40mph. Liukuun parin tonnin järkäle nousee 9,2 sekunnissa. Ainakin videolla laite näyttää toimivan hienosti.

Mönkijän ja vesijetin risteytys QuadSki kykenee 50mph huippunopeuteen sekä maalla että vedessä. QuadSki vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta laitteelta, jolle voisi olla jopa kysyntää ja markkinoita erittäin monipuolisen käyttönsä ansiosta. Toivotaan että Gibbs Technologiesin tuotteita tullaan joskus näkemään myös suomessa asti. Video

Satunnaisen surffailun ohessa silmiin osui varsin mielenkiintoiset konseptit liitovarjolla kulkevasta jahdista ja kantosiipipurjeveneestä. Kuvat kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa.

Erikoisten eko-laitteiden sarjaan kuuluu FoilJet MR1. Konseptin teknisiksi tiedoiksi kerrotaan 20hp tuottava 48V sähkömoottori. Laitteen pieni koko ja suuri tehontarve hieman laitta epäilemään konseptin vakavuutta ja toteutus mahdollisuuksia. Hinta FoilJetille on kuitenki USA:ssa löydetty, kevyet 15 000$.