Venemessut pyörähtävät jälleen käyntiin 11.2 Helsingin messukeskuksessa. Viime vuonna veneala nousi nopeasti vuoden 2009 notkahduksesta ja odotukset vuodelle 2011 ovat positiiviset. Lähtökohdat tämän vuoden messuille ovat siis huomattavasti valoisemmat. Uutuuksia messuilla esitellään vanhaan tapaan useita, joista ehkä mielenkiintoisimpia ovat Driven 66 DC ja -HT, sekä 50 Open, Utternin T- ja D62, Hydrolift SX22, Yamarin 65DC, AMT 200 BR sekä Grandezza 27 OC.

Drive Boats kasvattaa laivastoaan kolmella uudella mallilla, joista 66 DC ja HT perustuvat samaan runkoon, kuten kesällä esitellyt Sport Console 56 ja Convertible 56. Mallisto laajenee myös tavallisempaan mökkiluokkaan 50 Open mallillaan. Artikkeli: Drive mallisto laajenee

Uttern julkistaa myös kaksi samaan runkoon perustuvaa malliaan D ja T62. Mallit ovat muotoilultaan modernin kulmikkaita, mutta silti vauhdikkaita. Veneet ovat rungoltaan todella korkeita, etenkin T62 on BowRideriksi todella lihaksikkaan oloinen. Utternit ovat perinteisesti olleet hyvin viimeisteltyjä ja laadukkana oloisia veneitä ja tuskin tälläkään kertaa näissä asoissa joudutaan pettymään.

Hydrolift SX22 edustaa hieman pienemmän marginaalin veneitä. SX22 runko on muiden Hydroliftien tapaan porrastettu ja suunniteltu suuriin yli 50kn nopeuksiin, joten pienin veneeseen tarjolla oleva 115hp moottori 32kn huippunopeudella tuntuu järjettömältä. Pienin järkevä moottori on todennäköisesti 150-175hp, kun 300hp:lla saavutetaan 58kn. SX22 on yhdistelmä todellista urheilullisuutta ja käytännöllisyyttä. Sillä hoituu kalareissut ja vesiurheilu. Varsinkin jälkimmäisessä on hyötyä tasaisesta perään asti ulottuvasta lattiasta.

Yamarin 65DC on uudistettu versio 64DC:stä. 65DC on tyylikäs ja käytännöllinen vene retkeilyyn, jossa myös kuljettajan tarpeita on ajateltu.

AMT 200 BR perustuu sisarmalliinsa 200DC:hen. Se on suunnattu veneilijöille, jotka tarvitsevat yhteys, kalastus tai vesiurheiluveneeseensä tilaa perheelle ja kavereille. 200 Br on hyvin pitkälti pienemmän 185 BR:n kaltainen sekä ominaisuuksiltaan kuin varustelultaan, mutta tarjoaa paremmat tilat matkustajille. Max. henkilöluku on molemmissa veneissä kuitenkin sama 7 henkeä. Hintaero 200 BR:n ja 185 BR:n välillä on kuitenkin vain 3000€, joten kynnys suurempaan veneeseen on melko pieni.

Grandezza 27 OC on ehkä tämän vuoden mielenkiintoisimpia uutuuksia. Vene julkistettiin ensimmäisen kerran vasta messuilla ja veneen tarkempi esittely löytyy täältä: Grandezza 27 OC

27 OC

Muita tutustumisen arvoisia veneitä vene 2011 messuilla ovat ehdottomasti Yamarinin Cross mallisto, Drive 56 sarja, Busterin XXL Cabin ja moottoreissa Yamahan F70, sekä uudistuneet V6 mallit.