windy52

Windy Dubois SR 52 Blackbird on norjalaisveistämön upea luomus. Norjalaisveneet ovat tunnettuja merikelpoisuudestaan ja keskimääräistä rivakammista veneistä. Suurempiin ”jahtiluokan” veneisiin keskittynyt Windy Boats AS on SR 52:lla rikkonut näyttävästi oman mallistonsa linjat ja luonut futuristisen päiväjahdin, joka kunnioittaa näyttävästi klassista muotoilua. Windy Boats on tehnyt syyskuussa sopimuksen suomalaisen M2 Marine Oy:n kanssa Windy veneiden maahantuonnista, joten veistämön luomukset ovat jatkossa saatavilla myös meillä Suomessa.

Dubois SR 52 Blackbird on mitoiltaan jo jahtiluokkaa, vaikkei kuvat annakaan täyttä kuvaa veneen koosta.

Kaunottaren tekniset tiedot:

Pituus: 16.10 m

Leveys: 4,5 m

Paino: 12t

Koneteho: 3×435 hp

Nopeus (matka/huiput): 40/46 kn

Vaikka vene on tarkoitettu lähinnä päiväretkeilyyn kauniilla säällä, löytyy kannen alta tilava kabiini ja vesi-wc. Aivan käytännöllisimpiin ratkaisuihin ei muotoilusta riippumatta olla päästy, esimerkiksi avotilan kylmäkaappi on sijoitettu sivukäytävän turkin alle.

Lisää kuvia ja tarinaa englanniksi osoitteesta: windy.no