man-hand-smartphone-lake

Matkalla jonnekin on aina jossain vaiheessa enemmän tai vähemmän luppoaikaa. Veneillessä aika ei useinkaan tule pitkäksi, mutta aina ei välttämättä kaikille matkalla oleville riitä tekemistä. Tämän päivän mobiililaitteet ovat erinomaisia välineitä kaikille veneilijöille. Oli kyseessä sitten lapsi tai aikuinen niin näistä laitteista on todellakin hyötyä ja huvia.

Melkein jokaisella meillä on taskussa älypuhelin, joka on kaikkea muuta kuin pelkkä puhelin. Perusominaisuuksien, kuten soittamisen ja tekstiviestien lähettämisen lisäksi laite tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet käyttää laitetta hyödyksi.

Applen ja Androidin omien ohjelmistokirjastojen sovellusmäärät lasketaan jo sadoissa tuhansissa ja veneilijälle sieltä löytyy paljon pelattavaa ja toki myös hyötyohjelmia.

Hurjasti hyötyä…

Veneilijöille on tarjolla niin maksullisia kuin maksuttomia merikarttoja ja erilaisia laivantunnistusohjelmia. Uusia, entistä parempia sovelluksia tulee koko ajan markkinoille ja laitteiden kehityksen myötä ne tarjoavat entistäkin parempia apuvälineitä veneilijöille. Navigointi veneessä on tablet-laitteella tai älypuhelimella todella helppoa ja vaivatonta, ja tulevia reittejä voi suunnitella hyvin ennakkoon.

Veneilijälle laitteet tarjoavat upean viihdevälineen ja valtavasti paljon muuta. Ota valokuvia ja videoleikkeitä, pidä yhteyttä kavereihin sosiaalisen median aikana ja katso vaikkapa parhaita tv-sarjoja. Hyvänä vinkkinä älylaitteiden suurkuluttajille on powerbankin eli virtapankin hankkiminen. Joskus pitkillä venematkoilla ei välttämättä ole mahdollisuutta ladata akkuja ja tuolloin kannettava akkulaturi tulee tarpeeseen.

… ja saman verran hupia

Eri laitteille on olemassa paljon erilaisia veneaiheisia pelejä. Suuri osa peleistä on maksuttomia ja niitä löytyy kasapäin etsimällä Applen iTunes –ohjelmakirjastosta tai Androidin Google Play –kaupasta. Myös Windows-puhelimelle tarkoitetusta sovelluskaupasta löytyy paljon viihdyttäviä laiva- ja venepelejä.

Jos kaipaat ihan puhtaasti viihdettä ja hurjaa vauhtia, voit ladata esimerkiksi Boatracing 2015 –pelin, jossa kirjaimellisesti ajetaan veneellä kilpaa. Jos olet kiinnostunut enemmän satamaparkkeerausta, niin ehkä 3D-satamaparkki simulaatio on sinua varten? Lapsille mainiota ajanvietettä tarjoaa monet venepelit, näistä esimerkkinä vaikkapa soutuvenepeli nimeltä Row your Boat. Kun lapset ovat menneet nukkumaan, vanhemmat voivatkin sitten keskittyä esimerkiksi rahtialusten ohjaamiseen satamaan tai vaikkapa sota-alusten ohjaamiseen modernissa laivanupotuksessa.

Viihdepelien kirjo on valtava ja oikeastaan kokeilemalla vain selviää mitkä pelit kiinnostavat pelaajaa pidemmän päälle. Pelit ovat kehittyneet viime aikoina todella paljon ja pelejä tulee koko ajan lisää.