Rentous auttaa moniin arkisiin ongelmiin

Rentous on luonnollinen ja ehkä jopa tehokkain tapa stressinhallintaan. Rentous ei ole vain sitä, että makaat sohvalla pitkän päivän jälkeen ja syöt sipsejä. Tai nautit aineita, jotka rauhoittavat mieltäsi. Rentous on kokonaisvaltaisempi asia, jota voimme oppia kontrolloimaan täysin itse ja hoitaa jokapäiväistä stressiämme.

Rentous on prosessi, joka vähentää stressin vaikutuksia mieleen ja kehoon. Oppimalla oikeat tavat rentoutua pystyy teoriassa rentoutua milloin tahansa ajasta ja paikasta huolimatta. Eikä hyödyt piile vain stressinlievityksessä vaan rentoutumalla oikein voimme löytää apua myös useisiin terveysongelmiin, kuten kipuihin ja päänsärkyyn. Rentoutuminen tärkeää aina. Oli sitten pieni tai suuri stressi. Rentoutuminen ei tarvitse magiaa tai muita poppakonsteja, vaan tekniikat ja metodit ovat täysin luonnollisia ja mahdollista oppia itse. Parasta on se, että kun ne on oppinut, pystyy rentoutumaan milloin vain helposti ja nopeasti. Tämän saavuttaminen toki tarvitsee pitkäjänteistä harjoittelua ja hyvin todennäköisesti ammattilaiselta apuja.

Rentousvalmennus

Mihin kaikkeen rentous tepsii?

Aina stressissä ja kiireessä ei edes ehdi miettiä, mitä on rentous ja kuinka se saavutetaan. Vaikka asia voi tuntua raskaalta, kannattaa rentoutumiseen perehtyä, sillä parhaimmillaan se saattaa parantaa elämänlaatuasi tuhottoman paljon. Puhumattakaan kaikista niistä lukuisista rentoutumisen terveyshyödyistä. Rentouden hyötyjä ovat esimerkiksi sydämen sykkeen hidastuminen, verenpaineen aleneminen, hengitystaajuuden hidastuminen, ruoansulatuksen parantuminen, verensokerin hallinta, stressihormonien aktiivisuuden vähentyminen, verenkierron lisääntyminen tärkeimpiin lihaksiin, lihasjännityksen ja kroonisen kivun vähentyminen, keskittymisen ja mielialan parantuminen, unen laadun parantuminen, väsymyksen vähentyminen, vihan ja turhautumisen vähentyminen, itseluottamuksen lisääntyminen ongelmien käsittelyä varten. Lista on lähes loputon ja osoitus siitä, miksi meidän kaikkien tulisi keskittyä tosissaan rentouteen. Se on ehkä käytännöllisin tapa parantaa omaa elämää.

Helppoja rentoutumisen tapoja ovat esimerkiksi positiivinen ajattelu, huumori, ongelmanratkaisu, ajan ja prioriteettien hallinta, säännöllinen liikunta, terveellinen ruokavalio, riittävä uni, ulkoilu, ajan viettämien perheen ja läheisten kanssa. Nämä ovat hyvin arkisia tapoja, joilla jo pystyy parantaa omaa rentouttaan raskaassa arjessa. Yksi tehokas tapa, ellei jopa tehokkain, on hypnoosi. Tähän kannattaa tutustua, sillä hypnoosin kautta on mahdollista tavoittaa kokonaisvaltainen rentous todella nopeasti.

Rentoutuminen ei ole niin helppoa, miltä aluksi tuntuu

Kun oppii rentoutumaan oikein, voi tulla tietoisemmaksi lihasjännityksistä ja muista stressin fyysisistä tuntemuksista. Parasta on se, että rentoutumalla oppii myös tunnistamaan itsestään esimerkiksi ne hetket, kun stressi painaa eniten. Tällöin pystyy rentoutumaan pikimmiten ja jatkaa elämää oikeilla raiteilla. Oikein ajoitettu ja säännöllinen rentous estää stressiä karkaamasta käsistä ja heikentämästä elämänlaatua. Rentoutumistavat ovat taito. Niin hypnoosi kuin kaikki muutkin edellä mainitut. Harjoittelu ei ole helppoa, mutta se on todella palkitsevaa. Harjoittelu tarvitsee kärsivällisyyttä mutta myös johdonmukaisuutta, jotta pystyy oikeasti omaksumaan oikeat tekniikat. Myös sekin vaatii kontrollia, ettei rentouden harjoittelu ala stressaamaan. Se on kuin sahaisi sitä oksaa katki, jolla itse istuu. Älä siis lankea tähän! Kaikille eivät kaikki keinot sovi, eli olisi parasta löytää se oma tapa. Hypnoosi on sellainen keino, joka sopii useimmille, sillä se on kaikkein luonnollisin rentoutumisen muoto meille ihmisille.

Samankaltaiset artikkelit