Kiinteistönvälitys Tampere – Vinkkejä sopivan välittäjän löytämiseen

Nykypäivän kuumilla kiinteistömarkkinoilla sinun on pystyttävä tekemään nopeita liikkeitä. Asunnot saattavat mennä hyvinkin nopeasti kaupaksi. Kiinteistönvälitys Tampereella on tosin muuttunut Ukrainan sodan alettua.

Tilanne (se, kuinka nopeasti asunto menee kaupaksi) on nimittäin rauhoittunut melkoisesti ja tällä hetkellä suurimmat perheasunnot liikkuvat edelleen nopeasti. Muissa kohteissa alkaa olla jo ostajan markkinat, kun asunto ei menekään heti kaupaksi.

Tässä artikkelissa on muutamia vinkkejä sopivan kiinteistövälittäjän valitsemiseksi.

Halutuimmat perheasunnot liikkuvat edelleen

Halutuimmat asunnot lähtevät edelleen nopeasti markkinoilta, ja monet niistä saavat useita tarjouksia ja useat niistä myydään jopa yli pyyntihinnan. Tämä tuo haastavuutta jo valmiiksi kimuranttiin prosessiin. Paperityön, neuvottelujen, parhaan asuntolainan koron etsimisen, siihen liittyvien valtavien rahamäärien lisäksi, jne.

Siksi valtaosa asunnon ostajista ja myyjistä haluavat hyödyntää kiinteistönvälittäjää asuntokaupoilla. ”En ostaisi tai myisi ainakaan omakotitaloa ilman välittäjää”, sanoo moni kuluttaja.

Hyvän kiinteistönvälittäjän löytäminen voi olla vaikeaa

Suomessa on suuri määrä laillistettuja kiinteistönvälittäjää, joten sellaisen löytäminen ei ole vaikeaa. Hyvän kiinteistönvälittäjän löytäminen kuitenkin saattaa olla, kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Joten saatat joutua etsimään hieman perusteellisemmin löytääksesi kokeneen välittäjän, joka tuntee paikalliset markkinat hyvin.

Suurin osa välittäjistä ovat kohtuullisen päteviä, mutta kokenut välittäjä voi auttaa sinua tunnistamaan ne pienet asiat, jotka sinun on tehtävä, jotta voit saada parhaan mahdollisen hinnan asuntoasi myydessäsi.

Työskentely oikean kiinteistönvälittäjän kanssa voi auttaa sinua myymään asuntosi paljon sujuvammin. Ennen kuin teet sopimuksen ensimmäisen löytämäsi kiinteistönvälittäjän kanssa, tässä on viisi vinkkiä, joiden avulla täydellisen kiinteistönvälittäjän etsiminen on hieman helpompaa.

Kiinteistönvälittäjän someläsnäolo

Voit myös tarkastella välittäjän verkkoläsnäoloa sosiaalisessa mediassa, joka voi olla myös hyvä markkinointiväline, jos olet myymässä asuntoa. ”Voit saada hyvän käsityksen jostakusta sen perusteella, millaisia asioita hän jakaa Facebookissa ja Instagramissa, ja päättää, onko hän sellainen henkilö, jolle todella laittaisit kotisi myyntiin.

Ole valmis tekemään päätöksiä

Kun olet valmistautunut ja tiedät, mitä haluat, sinun on helpompi löytää tarpeisiisi sopiva välittäjä.

Ostajana sinun kannattaa hankkia ennakkohyväksyntä asuntolainaa varten etukäteen. Ostajalle on tärkeää saada asuntolainakelpoisuus. Monet parhaista kohteista menevät sinulle liian nopeasti, jos et ole ennakkoon saanut pitävää asuntolainatarjousta.

Kohdekohtainen lainatarjouksen laskenta?

Tämän lisäksi osa pankeista saattaa laskea aina tarjouksen kohdekohtaisesti, joka luonnollisesti hidastaa prosessia. Saat alustavan lainatarjouksen tietylle summalle, jonka hintaista ja/tai kokoista asuntoa voit katsella, mutta lopullisen tarjouksen saatat saada vasta kohdekohtaisesti. Sen jälkeen, kun pankki on laskenut lainatarjouksen juuri sille kohteelle.

Tämän hetken markkinoilla tämä ei ole välttämättä niin huono asia, mutta esim. korona-aikaan, monella saattoi mennä asunto sivu suun tämän takia. Myyjänä voit kysellä useammalta eri välittäjältä saadaksesi karkean käsityksen kotisi arvosta ja siitä, kuinka kauan sen myyminen voisi kestää.

Myös sen ymmärtäminen, mihin kiinteistömarkkinoiden segmenttiin kohteesi sopii, kuten ensiasunnoksi tai sijoitusasunnoksi, voi auttaa sinua valitsemaan välittäjän. Jos olet myymässä perheesi loma-asuntoa, et ehkä halua työskennellä sellaisen välittäjän kanssa, jolla on kokemusta vain kaupunkikerrostalo-osakkeista.

Kun etsit kiinteistönvälittäjää Tampereelta, huomioi, että laajempikin aluetuntemus on hyväksi. Esimerkiksi Ylöjärvi on Tampereen lähellä oleva kaunis alue:

Kiinteistönvälitys Tampere – kysy ystäviltä ja perheeltä suosituksia alueen välittäjistä

Haluat haastatella useita ihmisiä, kun etsit välittäjää, ja hyvä paikka aloittaa haku on olemassa oleva verkostosi. Perhe, ystävät ja kollegat, jotka ovat hiljattain ostaneet tai myyneet asunnon, voivat olla hyviä lähteitä puolueettomien kiinteistönvälittäjäsuositusten saamiseksi. Hyvän kiinteistönvälittäjän löytäminen ei ole helppoa, mutta hyvien suosituksien avulla varmuus valinnasta helpottuu. Voit tutustua paikallisten välittäjien arvosteluihin verkossa, mutta niihin kannattaa suhtautua varauksella. Monet arvostelut ovat välittäjien itsensä (ainakin) välillisesti tuottamia, joten niissä saattaa olla liian positiivinen vaikutelma.

Samankaltaiset artikkelit