|

Kannattaako WordPress-kotisivut yritykselle hankkia ammattilaiselta?

Tuntuuko, että on aika hankkia uudet tai ensimmäiset WordPress-kotisivut yrityksellesi? Oletko kuitenkin vielä epävarma sen suhteen, miten kotisivujen hankintaa pitäisi lähestyä. Mietit ehkä, onko sivut mahdollista tai realistista toteuttaa itse, vai onko projektissa pakko käyttää verkkosivuammattilaisen apua?

Ei hätää, tämä artikkeli auttaa selvittämään tilannetta. Vertaamme itsetehtyjen sivujen ja ammattilaiselta tilattujen sivujen plussia ja miinuksia keskenään ja kerromme, mikä vaihtoehto mielestämme sopii parhaiten missäkin tilanteessa.

WordPress-kotisivut yrityksellesi voi hankkia ammattilaiselta tai yrittää tehdä itse.

Pidemmittä puheitta, käydään siis asiaan:

WordPress-kotisivut yritykselle ammattilaiselta? Näin hyödyt siitä:

+ Rehellisesti sanottuna moni itsetehty verkkosivusto voi mennä pahasti pieleen. Vaikka nykyään WordPress-kotisivualustasta on pyritty tekemään mahdollisimman helppokäyttöinen, ei sivuston rakentaminen silti ole mikään pieni ja yksinkertainen urakka, varsinkaan jos verkkosivujen tekeminen ei ole sinulle ennestään tuttua. Sivujen tekemiseen itse voi mennä hyvin kauan, ja lopputulos ei välttämättä ole lainkaan sellainen kuin haluaisit. Sivustollesi voi myös helposti jäädä piileviä vikoja, joita et itse huomaa, mutta jotka aiheuttavat huomattavaa haittaa sivujen toiminnalle. Kaikki nämä ongelmat vältät, jos tilaat WordPress-kotisivu ammattilaiselta.

+ Kun tilaat sivut ammattilaiselta, et joudu käyttämään omaa aikaasi ja sivusi myös valmistuvat paljon nopeammin. Kun kotisivujen tekijä on ammattilainen, hän tietää mitä tekee, ja pystyy nopeasti rakentamaan sivustostasi sellaisen kuin haluat. Jos teet sivusi itse, tähän voi mennä huomattavasti kauemmin ja tuskin pääset samaan lopputulokseen.

Mitä haittaa on siitä, että hankit sivut ammattilaiselta:

Jos hankit WordPress kotisivut yrityksellesi ammattilaiselta, joudut tietenkin maksamaan niistä. Mitä suuremmat ja monimutkaisemmat sivut haluat, sitä enemmän joudut niistä maksamaan. Yksinkertaiset sivut ovat luultavasti varsin edulliset, mutta jos haluat sivuistasi hyvin laajat tai tarvitset niille paljon monimutkaisia toiminnallisuuksia, budjettisi ei välttämättä riitä siihen kaikkeen. Silloin joudut luultavasti jättämään sivustoltasi pois jotain. Joitain verkkosivuprojekteja ei välttämättä pysty tekemään lainkaan, jos käytettävissäsi on vain hyvin rajallinen budjetti.

Tein kotisivut itse ja säästin. Omatekoisten sivujen plussat:

+ Jos rakennat WordPress-kotisivut yrityksellesi itse, et joudu maksamaan niiden tekemisestä mitään. Tällöin sivujen monimutkaisuudelle ei ole minkäänlaisia rahallisia rajoituksia, vaan voit tehdä sivuistasi juuri niin hienot, suuret ja monimutkaiset kuin mihin aikasi ja taitosi riittävät. Voit hioa sivujesi ulkoasua juuri niin kauan kuin haluat, ja kirjoittaa vaikka jokaiselle palvelusivulle 10 000 sanaa tekstiä. Toki tämä tuskin on realistinen vaihtoehto useimmille yrittäjille, joilla on yleensä kädet täynnä työtä oman yritystoiminnan pyörittämisessä.

+ Kun teet sivusi itse, voit luottaa omaan taiteellisen silmääsi. Saat WordPress-kotisivuistasi juuri sen näköiset, kuin osaat tehdä.

Pystyt ehkä tekemään WordPress-kotisivut yrityksellesi itsekin.

Itse tehtyjen sivujen miinukset:

Ilmeinen ongelma kotisivujen tekemisessä itse on siihen vaadittavat taidot. Mitään ongelmaahan ei ole, jos sinulla on jo kokemusta kotisivujen tekemisestä, mutta jos joudut varta vasten opettelemaan verkkosivujen tekemistä samalla kun rakennat yrityksesi kotisivuja, projektin lopputulos tuskin tulee olemaan aivan sellainen kuin haluaisit.

Verkkosivujen toimivuus on kriittinen osa sitä, palvelevatko ne asiakkaitasi ja saavatko ne ihmiset ottamaan yritykseesi yhteyttä. Itse tehtyihin sivuihin tulee todella helposti teknisiä ongelmia, joita et itse osaa korjata. Jos omatekoinen kotisivuprojekti on mennyt riittävän pieleen, ei ammattilainenkaan pysty välttämättä korjaamaan sivustoasi, vaan koko sivut pitää rakentaa kokonaan uusiksi.

Sivujen tekeminen voi viedä todella paljon aikaa. Yleensä sivuston rakentamiseen itse varsinkin ensikertalaiselta menee selvästi kauemmin, kuin mitä alun perin oletit. Riippumatta siitä, myykö yrityksesi ensiapukursseja, kenkiä vai remonttipalveluita, olet luultavasti itse kiireinen, ja oma aikasi olisi tehokkaampaa käyttää liiketoimintasi pyörittämiseen.

Ammattilaisen tekemät WordPress-kotisivut yritykselle sopivat:

  • Yrityksille, joille sivujen tekninen toimivuus ja luotettavuus on tärkeää.
  • Yritykselle, jotka haluavat sivujensa näkyvän Googlessa.
  • Yrityksille, joille WordPress-kotisivut ovat tärkeä osa heidän verkkoläsnäoloaan, uusasiakashankintaa tai myyntiä.

Itse tehdyt WordPress-kotisivut sopivat:

  • Yrityksille, joille riittää todella yksinkertainen käyntikorttisivu.
  • Yrittäjille, joilla on jo valmiiksi tarvittavat taidot WordPress-kotisivujen tekemiseen.
  • Yrittäjille, joilla on paljon ylimääräistä aikaa.