Nuohous Vantaalla – milloin nuohous pitää tilata?

Mistä tietää, onko savuhormiin aika jo tilata nuohous Vantaalla? Tätä kysymystä miettii moni vantaalainen, joka omistaa savupiipulla varustetun asunnon tai kesämökin.

Käyn tässä artikkelissa lyhyesti läpi ne seikat, joista tiedät, että hormille täytyy tilata nuohous.

Tilaa nuohous Vantaalla.

Nuohous Vantaalla ja muualla Suomessa on lakisääteistä

Suomessa nuohouksen tarpeesta on säädetty laissa. Vakituisessa käytössä olevan asunnon savuhormi ja tulisija on nuohottava vuoden välein. Vapaa-ajan asuntojen hormit ja tulisijat täytyy nuohota kolmen vuoden välein. Laissa myös määrätään, että mikäli hormi on ollut käyttämättä vähintään kolme vuotta, sitä ei saa ottaa uudestaan käyttöön ennen kuin hormi on asianmukaisesti nuohottu.

Lain mukaan nuohouksen hoitamisesta vastaa rakennuksen omistaja tai haltija. Rakennuksen omistajan (tai haltijan) on pidettävä huoli, että hän tilaa nuohoojan ajallaan ja että nuohouksessa mahdollisesti ilmenevät hormin korjaustarpeet tulee hoidettua. Rakennuksen omistaja myös vastaa kattotikkaiden ja muiden turvavarusteiden kunnosta.

Nuohousta ei kuitenkaan kannata alkaa puuhata omin päin. Aivan kuten tilaisit kotisivut yrityksellesi ammattilaiselta, myös nuohoukseen kannattaa tilata ammattilainen paikalle.

Huonosti vetävä hormi täytyy nuohota

Vaikka savuhormin vuosinuohoukseen olisi vielä aikaa, saattaa hormi kuitenkin kaivata nuohousta jo aiemmin. Yksi ilmeinen merkki hormin nuohoustarpeesta on se, ettei savuhormi enää toimi kunnolla.

Jokainen varmasti tajuaa, että jos takan tai saunankiukaan sytyttäminen täyttää koko talon savulla, savuhormi on päässyt jo pahasti tukkoon. Tukkoinen hormi voi kuitenkin oireilla myös lievemmillä tavoilla. Esimerkiksi epätavallisen voimakas savunhaju takkaa polttaessa viestii siitä, ettei hormi vedä kunnolla.

Huonosti vetävää savuhormia on kurjaa tai jopa mahdotonta käyttää, joten jos haluat nauttia kodikkaasta takkatulesta tai lämpimästä saunankiukaasta, kannattaa tilata nuohooja paikalle.

Nuohous pitää hormin turvallisena

Nuohoamaton savuhormi voi aiheuttaa ajan myötä myös merkittävän paloturvallisuusriskin. Lakisääteiselle vuosittaiselle nuohousvaatimukselle on siis erittäin hyvät perusteet.

Hormin säännöllinen nuohous onkin hyvä tapa pitää huolta, että hormia on turvallista käyttää ja ennaltaehkäistä palovaaroja.

Näin tilaat nuohouksen Vantaalla

Suosittu keino etsiä nuohoojaa on etsiä nuohouspalvelua hakukoneilla. Voit esimerkiksi kirjoittaa Googlen hakukenttään “nuohous Vantaa”, jolloin Google pyrkii näyttämään sinulle Vantaalla toimivia nuohousyrityksiä. Googlen tarjoamat hakutulokset määräytyvät pitkälti sen mukaan, kuinka hyvin ne vastaavat sitä, mitä olet etsimässä ja kuinka hyvin hakukoneoptimoinnin tärkeät tekijät on toteutettu sivuilla.

Tutustu kiinnostavammalta vaikuttavaan nuohousyritykseen (tai useampaankin) heidän nettisivuillaan. Katso millaista nuohouspalvelua he tarjoavat ja saatko myös mahdollisesti tarvitsemasi lisäpalvelut heidän kauttaan. Jos esimerkiksi nuohouksen yhteydessä ilmenee hormin korjaustarpeita, olisi tärkeää, että valitsemasi nuohousyritys pystyy myös toteuttamaan korjaukset.

Kun käyt nuohoojan verkkosivuja läpi, kannattaa huomioida kuinka paljon sivuihin on panostettu. Jos sivuston tekstit ovat täynnä virheitä eivätkä sivut toimi kunnolla, se ei kauheasti herätä luottamusta yritykseen.

Jos löytämäsi nuohooja vaikuttaa hyvältä, ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous tai varaa aika. Voit samalla myös kysyä mahdollisia tarkentavia lisäkysymyksiä savuhormisi nuohoukseen liittyen.

Nuohous Vantaa – paljonko nuohous maksaa?

Nuohouksen hinta vaihtelee hieman eri toimijoiden välillä, mutta pääsääntöisesti nuohous Vantaalla maksaa melko saman verran, riippumatta siitä minkä nuohousyrityksen valitset. Siksi pelkän hinnan sijaan kannattaa ennemmin keskittyä hinta-laatusuhteeseen.

Olennaista nuohouksessa on tietenkin se, että savuhormisi ja takkasi tulevat puhtaiksi, toimivat kunnolla ja ovat turvallisia käyttää. Siksi kannattaa valita se nuohooja, jonka uskot parhaiten tarjoavan tämän palvelun budjettisi rajoissa.

Lähde siis rohkeasti etsimään sopivaa nuohousta Vantaalla tarjoavaa toimijaa. Jos haluat löytää hyvän nuohoojan vielä nopeammin, löydät sellaisen vaikkapa tämän artikkelin ensimmäisestä linkistä.

Samankaltaiset artikkelit