Puunkaato Espoo – näin käytät moottorisahaa oikein

Puunkaato Espoo onnistuu parhaiten käyttämällä moottoroituja apuvälineitä. Moottorisaha on tehokas työkalu puunkaatoon. Sen turvallinen ja varma käyttö vaatii tietoa ja harjoittelua. Tässä artikkelissa käymme tarkemmin läpi, miten moottorisaha käynnistetään, miten sitä käytetään oikein ja miten moottorisahan ketju teroitetaan. Hyppää mukaan!

Aloitetaan aivan perusteista: miten se pirskatin moottorisaha käynnistetään. Jos haluat käynnistää bensakäyttöisen moottorisahan kylmällä moottorilla, aseta se tasaiselle alustalle. Vedä käynnistymisköyttä voimakkaasti edes takaisin niin kauan, kunnes moottorisaha käynnistyy. Aseta käynnistys- ja kuristussäädin päällä-asentoon.

Puunkaato moottorisahalla

Puunkaato moottorisahalla sujuu helposti, kunhan vain löytyy tarpeeksi osaamista ja noudattaa kärsivällisesti ohjeistusta. Kun haluat aloittaa sahaamisen, pidä sahan etukahvasta kiinni vasemmalla kädellä peukalo kiedottuna sen alle ja tartu takakahvaan oikealla kädellä. Asetu paikallesi jalat erilleen vakauden vuoksi ja vedä ketjujarrua taaksepäin ketjun vapauttamiseksi. Purista sitten kaasua. Saha leikkaa parhaiten, kun moottori on täydellä kaasulla. Hanat auki niin kuin Prätkähiiret sanovat. Moottorisaha, niin kuin Prätkähiiretkin ovat eräänlaisia läntisen maailman maskuliinisuuden symboleja. Eikä ihme, sillä tuntuuhan moottorisaha mahtavalta kätösissä. Noh noh, mennäänpä takaisin asiaan.

Puunkaato Espoo

Kun sinulla on oikea ote sahasta ja se on käynnissä, voidaan aloittaa itse sahaaminen ja puunkaato. Tässä muutamat tipsit, jotka on ehdottomasti otettava huomioon puunkaadossa moottorisahalla:

Ensinnäkin tee leikkaukset poispäin tangon kärjestä. Leikkaaminen kärjen yläosalla voi aiheuttaa takapotkun, joka voi olla vaarallista ja saattaa kytkeä ketjujarrun. Jos jarru kytkeytyy, vedä sahaa taaksepäin poistaaksesi lukituksen. Hyvä käytäntö on sahata puuta vyötärön korkeudelta, ei ylempää, koska se voi olla vaarallista. Yhtä lailla pyri välttämään leikkaamista liian lähellä maata, jolloin terä voi kaivautua sisään ja potkaista takaisin. Maankolossa makoilevat myyrät eivät tykkää tästä, niin kuin et sinäkään! Moottorisahassa pystyy usein valita, mihin suuntaan ketju pyörii. Hyödynnä tätä ominaisuutta parhaan sahausjäljen saamiseksi.

Puunkaato Espoo – näin huollat moottorisahan ketjut

Jotta moottorisaha pystyy suoriutumaan ainoasta tehtävästä kunnolla, tulee sen ketjujen olla hyvin huollettuja. Jokaisella valmistajalla on omat ohjeensa ketjujen oikeanlaiseen huoltamiseen. Jotkin ketjut edellyttävät erityistä menetelmää, eikä niitä saa teroittaa käsin. Nämä erityiset tavat ovat yleensä ammattilaisten heiniä. Jotkut valmistajat suosittelevat, että ammattilainen teroittaa ja viilaa sahojensa ketjun ja syvyysmittarit. Olipa valintasi mikä tahansa, puunkaato Espoo onnistuu moottorisahalla niin omien kuin ammattilaisten käsien kautta.

Espoossa on suuria metsäalueita, kuten Nuuksio, joissa on paljon puita. Mutta yhtä lailla löytyy urbaania kaupunkiympäristöä, kuten Tapiola. Puunkaato ei aina ole helppoa, sillä voi olla, että puu on pahasti kallistunut vaaralliseen suuntaan ja tai ympärillä on paljon liikennettä ja rakennuksia. Siksi kannattaa miettiä useaan ja useaan kertaa, onko oikeasti sen arvoista, että ryhtyy puunkaatohommiin. Oli valintasi mikä tahansa, voimme pitkällä kokemuksella sanoa, että ammattilaisen tilaaminen apuun ei ole häpeä. Harkitse siis tarkkaan.

Samankaltaiset artikkelit